Intervju med Truls Wettergreen

Bli bedre kjent med Vålerenga Håndball Herrers nye trener!

Bli bedre kjent med Vålerenga Håndball Herrers nye trener!

Vålerenga håndball sine herrer klarte etter en del år i 2.divisjon endelig å rykke opp til 1. divisjon. Altså fra nivå 3 til nivå 2 i Norge. Noe er virkelig på gang igjen, som sist Vålerenga Håndball klatret oppover. Før årets sesong har vi vært så heldige å få Truls Wettergreen som ny trener! Veien ned til Jordalhallen er kort for ett intervju. så mens gutta varmet opp med fotball, fikk vår utsendte en rask prat med den nye treneren.

Hvem er du og hvilken bakgrunn har du som trener?

- Jeg er 51 år, gift med Angelicka og har 4 barn. Spilt håndball og trent lag siden 14 årsalderen i Nordstrand. Trent aldersbestemte lag i 6-19 år. Har nest høyeste utdannelse innen håndball trener 3 er også SPU trener i NHF Region Øst.

Men hvorfor akkurat Vålerenga Håndball?

- Det åpnet seg en mulighet og lysten på topphåndball igjen var en nøkkel. Jeg har blant annet trent Nordstrand så langt tilbake som 1995/96 sesongen i daværende 1.divisjon. Hadde først god dialog med Vålerenga Håndball sin sportslig leder Adrian Salihu og hadde også positiv samtale med Adrian og kapteinsteamet. Dermed ble det tegnet en 2-årskontrakt.

Målsetningen for sesongen 2018/2019?

- Målet er helt klart å holde seg i 1.divisjon, men personlig tipper jeg 6-7 plass, men det er lov å drømme om høyere plass, sier Truls med glimt i øyet..

Hvordan ser stallen før årets sesong ut?

- Status er 2 målvakter og 3 utespillere inn. Jeg er veldig fornøyd med stallen som skal bite fra seg med fartsfylt angrepsspill og tøft forsvar. Ikke minst er veldig viktig at det er godt humør i laggruppa.

Hvordan skal dere klare å fylle opp Jordalhallen til hjemmekampene?

- Med yngre spillere i junioravdelingen og så håper vi på støtte fra Vålerenga supportere som liker håndball. Ta gjerne med flagg, skjerf, bannere og synge dere hese for Vålerenga!

Hvis vi ser 3-5 år fram i tid, tror du Vålerenga er etablert topplag da?

- Ja helt klart! Men det er viktig å bygge stein for stein, sikre god økonomi. Dette krever hardt arbeid, vi må få en god organisasjon på plass, utvikle egne spillere og ikke minst bygge toppidrettskultur over tid.

Første hjemmekamp for sesongen er 15. september klokka 16.00 i Jordalhallen. Da spiller Vålerenga mot Herulf Moss.

Vil du bli bedre kjent med laget så er det kick off tirsdag 11. september klokka 18.00 på Vålerenga Vertshus.

Webredaksjonen til Vålerenga Håndball takker Truls for intervjuet å ønske laget lykke til!

Skrevet av: Marian Rui Slettebakken

Oppdateringer på Facebook

Vi støtter!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift